видови предострожност:  
Прикажи:  

Временски предупредувања: Швајцарија

повеќе информации:
MeteoSwiss

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Adelboden-Kandersteg
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Aigle - Leysin
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Alto Moesano
До 25.11.2017 09:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Danger of road icing 
Appenzell
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Basse-GruyÞre
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Bex - Villars
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Bienne - NeuchÔtel
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Brienz-Interlaken
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Brigels
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
DelÚmont - Bellelay
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Einsiedeln-Wõgital
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Entlebuch
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Erstfeld-Engelberg
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Flims-Laax
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Flüelen-Unterschächen
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Franches-Montagnes
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Frutigen-Kiental
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Gersau-Engelbergertal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Glarus Nord-Mitte
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Glarus Süd-Grosstal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Glarus Süd-Sernftal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Goldau--geri
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Grindelwald
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Innertkirchen-Guttannen
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Jogne - Haute-Gruyere
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Kerenzerberg-Seeztal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Küblis-Klosters
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
La Chaux-de-Fonds - Le Locle
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Landquart-Chur
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Langnau-Eggiwil
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Lauterbrunnen-Wilderswil
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Liechtenstein
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Linthebene-Gaster
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Luzern-Alpnach
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Maderanertal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Meiringen-Gadmertal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Monthey - Val d'Illiez
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Morges - Cossonay
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Moutier - Tavannes
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Muotathal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Niedersimmental
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
nördliches Tavetsch
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Nyon - Terre Sainte
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Obersimmental
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Obertoggenburg
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Pays-d'Enhaut
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Plaine de l'Orbe
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Riviera vaudoises
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Saanen-Gsteig
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Saint-Cergue
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Sarganserland
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Sarnen-Lungern
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Schangnau-Sigriswil
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Schiers
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
St. Stephan-Lenk
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Thun-Belp
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Urner Oberland
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Urserntal
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Val de Ruz - Colombier
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Val de Travers
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Vallon de Saint-Imier
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
VallÚe de Joux
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Vouvry
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Wahlern-Plaffeien
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Werdenberg
До 27.11.2017 00:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
Yverdon - Bevaix
До 25.11.2017 21:00 CET
Снег/Мраз (Жолто)
Strong snowfall 
До 25.11.2017 10:00 CET
Ветер (Жолто)
Wind gusts in the plaines of 70-90 km/h, above 1000 m 90-110 km/h, above 1500 m 110-130 km/h, above 2000 m 130-150 km/h 
Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA