видови предострожност:  
Прикажи:  

Временски предупредувања: Црна Гора

повеќе информации:
Hydrometeorological Service of Montenegro

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Adriatic coast
До 15.08.2020 22:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
english:
Maximum temperature-Tmax > 28°C.... ... -

Црногорски:
Tmax > 28°C.... . 

До 15.08.2020 22:59 CET
Невреме со молњи (Жолто)
english:
There is a possibility for storms and hail. CAPE index about 1000.... . -

Црногорски:
Moguće vremenske nepogode i grad. CAPE index oko 1000.... . 

Central
До 15.08.2020 22:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
english:
Maximum temperature-Tmax > 32°C... -

Црногорски:
Tmax > 32°C.. 

До 15.08.2020 22:59 CET
Невреме со молњи (Жолто)
english:
There is a possibility for storms and hail. CAPE index about 1000.. -

Црногорски:
Moguće vremenske nepogode i grad. CAPE index oko 1000.. 

Continental and Mountains
До 15.08.2020 22:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
english:
Maximum temperature-Tmax > 20°C.. -

Црногорски:
Tmax > 20°C.. 

До 15.08.2020 22:59 CET
Невреме со молњи (Жолто)
english:
There is a possibility for storms and hail. CAPE index about 1000.. -

Црногорски:
Moguće vremenske nepogode i grad. CAPE index oko 1000.. 

Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA