EUMETNET

Мрежа на Европските метеоролошки сервиси

 

WMO

Светска метеоролошка организација

 

SWIC

Информативен центар за опасни временски состојби

 

WMO Extreme Weather

СМО Екстремно време

 

ISDR

Меѓународна стратегија за намалување на катстрофите

 Volcano AshesМониторинг на вулканска прашина (од Британскиот метеоролошки сервис)
Смени јазик:  | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA