видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Lithuanian Hydrometeorological Service

Временски предупредувања: Литванија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Alytaus apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Екстремно ниски температури (Жолто)
lietuviu:
Naktį vietomis šalnos 0-3 laipsniai šalčio.

english:
At night locally ground frosts minus 0-3. 

Kauno apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

Klaipėdos apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną pietryčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s.

english:
By day south-east wind gusts locally 15-17 m/s. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Vietomis didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
In some places high risk of forest fires. 

Marijampolės apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną pietryčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s.

english:
By day south-east wind gusts locally 15-17 m/s. 

Panevėžio apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Екстремно ниски температури (Жолто)
lietuviu:
Naktį vietomis šalnos 0-2 laipsniai šalčio.

english:
At night locally frost - minus 0-2. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

Šiaulių apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

Tauragės apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Daug kur didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną pietryčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15-17 m/s.

english:
By day south-east wind gusts locally 15-17 m/s. 

Telšių apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

Utenos apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Екстремно ниски температури (Жолто)
lietuviu:
Naktį vietomis šalnos 0-2 laipsniai šalčio.

english:
At night locally frost - minus 0-2. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Daug kur didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

Vilniaus apskritis
До 24.04.2019 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Didelis miškų gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
High risk of fire. 

До 24.04.2019 23:59 CET
Екстремно ниски температури (Жолто)
lietuviu:
Naktį vietomis šalnos 0-2 laipsniai šalčio.

english:
At night locally frost - minus 0-2. 

Coasts:
Coast
До 24.04.2019 23:59 CET
Ветер (Жолто)
lietuviu:
Dieną pietryčių vėjo gūsiai sieks 15-17 m/s.

english:
By day SE wind gusts 15-17 m/s. 

Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA