видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Lithuanian Hydrometeorological Service

Временски предупредувања: Литванија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Alytaus apskritis
До 15.08.2020 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Miškuose daug kur sausa, didelis gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
In many places high risk of forest fires. 

Kauno apskritis
Klaipėdos apskritis
До 15.08.2020 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Kai kur oras kais iki 30 laipsnių karščio.

english:
The highest temperature locally will reach 30 degrees. 

Marijampolės apskritis
До 15.08.2020 23:59 CET
Шумски пожари (Жолто)
lietuviu:
Miškuose daug kur sausa, didelis gaisrų pavojus (IV gaisringumo klasė).

english:
In many places high risk of forest fires. 

Panevėžio apskritis
Šiaulių apskritis
Tauragės apskritis
До 15.08.2020 23:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
lietuviu:
Kai kur oras kais iki 30 laipsnių karščio.

english:
The highest temperature locally will reach 30 degrees. 

Telšių apskritis
Vilniaus apskritis
Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA