видови предострожност:  
Прикажи:  

Временски предупредувања: Црна Гора

повеќе информации:
Hydrometeorological Service of Montenegro

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

Adriatic coast
До 18.01.2021 22:59 CET
Екстремно ниски температури (Жолто)
english:
Minimum temperature-Tmin less than 0°C.... .. -

Црногорски:
Tmin manja od 0°C.... .. 

До 18.01.2021 22:59 CET
Ветер (Жолто)
english:
Wind gusts > 11 m/s (>40km/h or about 6 Beauforts)... . -

Црногорски:
Udari vjetra >11 m/s (>40km/h ili oko 6 Bofora)... . 

Central
До 18.01.2021 22:59 CET
Екстремно ниски температури (Жолто)
english:
Maximum temperature-Tmax less than 10°C.... .. -

Црногорски:
Tmax manja od 10°C... .. 

До 18.01.2021 22:59 CET
Ветер (Жолто)
english:
Wind gusts > 11 m/s (>40km/h or about 6 Beauforts)... . -

Црногорски:
Udari vjetra >11 m/s (>40km/h ili oko 6 Bofora).. . 

Continental and Mountains
До 18.01.2021 22:59 CET
Екстремно ниски температури (Портокалово)
english:
Maximum temperature-Tmax less than -4°C.... . -

Црногорски:
Tmax manja od -4°C.... . 

Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA